Cykoria i kawa opinia













Napój Cykoriowo kawowy czyli połączenie cykorii z kawą rozpuszczalną. Do 

przygotowania potrzebujemy dwie pełne łyżeczki proszku który zalewamy 

gorącą wodą i gotowe. Z jednej 10 g saszetki otrzymujemy trzy filiżanki kawy.



















Cykoria i kawa o smaku orzechowym po zalaniu wodą unosi się przyjemny zapach orzechowy, a na kawie powstaje pianka jak w typowych kawach cappuccino. Jako że piję kawę czarną i bez cukru, również tym razem taka piłam.  W smaku kawa bardzo przyjemna, delikatnie wyczuwalna cykoria, smak orzechów bardzo intensywny, ta kawa bardzo mi smakowała.

Składniki produktu: prażony korzeń cykorii 69%, kawa rozpuszczalna 29,5%, aromat 1,5%.




Cykoria i kawa o smaku karmelowym również bardzo delikatnie czuć cykorię, przyjemna w smaku, przypominająca kawę cappuccino z delikatną pianką. Jak dla mnie to za słodka, ale przecież to karmelowa więc musi być wyczuwalna słodycz. Jak na słodką kawę to również mi smakowała.

Składniki produktu: prażony korzeń cykorii 69%, kawa rozpuszczalna 29,5%, aromat 1,5%.




Cykoria i kawa o smaku czekolady i śliwki kawa smaczna,delikatna, zapach czekolady który unosił się po mieszkaniu cudowny, ale pijąc kawę w smaku bardziej dominowała śliwka i smak czekolady zniknął. 

Składniki produktu:  prażony korzeń cykorii 62%, kawa rozpuszczalna 26%, aromat czekoladowy, aromat śliwkowy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12% masła kakaowego)2%.



Cykoria i kawa o smaku o smaku chilli na kawie również powstałą piękna pianką, smak chilli mało wyczuwalny, smakowała jak typowa kawa inka. 

Składniki produktu: prażony korzeń cykorii 69,9%,kawa rozpuszczalna 30%, aromat naturalny chilli.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz